به گزارش "نماینده"، بسیاری از کارشناسان آموزشی معتقدند که حضور کودکان در در دوره پیش دبستانی به رشد ذهنی، عاطفی و اجتماعی کودکان و شکوفایی استعدادهای آنها منجر میشود اما پیش دبستانی در نظام آموزشی ایران چندان جدی گرفته نمیشود و اگر خانوادهای تمایل به حضور فرزندش در دوره پیش دبستانی را دارد باید شهریه این مراکز را متقبل شود.
براساس مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش، مراکز پیشدبستانی به جز در مناطق محروم و عشایری، به شکل غیرانتفاعی اداره خواهد شد و شهریه آنها نیز براساس دستورالعملهای مدارس غیرانتفاعی تعیین میشود. در این میان بسیاری از خانوادهها که به حضور فرزندشان در دوره پیش دبستانی تمایل دارند با مشاهده شهریههای عجیبی که از سوی این مراکز دریافت میشود، عطای این موضوع را به لقایش بخشیده و ترجیح میدهند که فرزندشان بدون گذراندن دوره پیش دبستانی وارد مقطع ابتدایی شود.
با واگذاری پیش دبستانیها به بخش غیردولتی که از حدود سال 86 آغاز شد، شاهد شکل گیری مراکز پیش دبستانی غیردولتی بودیم که بخشی از این مراکز وابسته به نهادهای مختلف از جمله بهزیستی و سایر ارگانهاست.
شهریههایی که این روزها توسط مراکز پیش دبستانی غیردولتی گرفته میشود آنقدر برای این دوره زیاد است که بسیاری از خانوادهها را نسبت به حضور فرزندشان در دوره پیش دبستانی دلسرد میکند.
به عنوان مثال یکی از مراکز پیش دبستانی غیردولتی در منطقه یک تهران که اسم و رسمی نیز کسب کرده است از متقاضیان شهریهای معادل 8 میلیون تومان دریافت میکند البته استدلالشان نیز برای دریافت این شهریه ارائه برنامههای متنوع است به میانه شهر که میرسیم یعنی محدود منطقه چهار، شهریهها به 4 میلیون تومان میرسد و برای مراکز پیش دبستانی که ضمیمه مدارس دولتی فعالیت میکنند، شهریهای معادل یک میلیون تومان دریافت میشود.
البته از زمانی که مقطع ابتدایی 6 پایه شد دیگر در مدارس دولتی کلاس خالی وجود نداشت که آن را به صورت ضمیمه به برگزاری دوره پیش دبستانی اختصاص دهند و این روزها اغلب مراکز پیش دبستانی غیرانتفاعی است که شهریههای چندین میلیونی را از خانوادهها طلب میکنند.
صرف نظر از بحث شهریههای عجیبی که توسط برخی مراکز پیش دبستانی از خانوادهها دریافت میشود، نظارت بر فعالیت این مراکز و محتوای آموزشی آنهاست.البته موضوع تدوین محتوای آموزشی برای دوره پیشدبستانی سالهاست که در دستور کار وزارت آموزش و پرورش است.
مرضیه گرد، رئیس سازمان مدارس غیردولتی آموزش و پرورش با هشدار درخصوص فعالیت مراکز پیش دبستانی فاقد مجوز میگوید: تنها مراکز پیش دبستانی دارای مجوز از سوی وزارت آموزش و پرورش مورد تایید هستند و سایر مراکز پیش دبستانی که از این وزارتخانه مجوز ندارند مورد تایید ما نیستند.
وی در خصوص شهریه مدارس پیش دبستانی عنوان میکند: شهریه پیش دبستانی بخشی از شهریه ابتدایی است که نباید از سقف 80 درصد بیشتر باشد. به دلیل اینکه تعداد کلاسها و ساعات پیش دبستانی کمتر است بنابراین شورای نظارت هر استان میبایست شهریه را متناظر با بخش آموزش ابتدایی آن استان اعلام کند.
گرد در ادامه درباره مشکلات خانوادهها مبنی بر ثبتنام فرزندشان در مراکز پیش دبستانی نیز میافزاید: بخش صدور مجوز مراکز پیش دبستانی بر عهده ماست اما در رابطه با بررسی محتوا و نحوه کار و فعالیت این مراکز معاونت آموزش ابتدایی نظارتها را انجام میهد.
رییس سازمان مدارس غیردولتی در پاسخ به این سوال که آیا امکان دایر بودن پیش دبستانی در مدارس دولتی وجود دارد تصریح میکند: پیش دبستانی ماهیت غیردولتی دارد ولی اگر مدارس قبلی مجوز داشته باشند میتوانند کماکان به فعالیت خود با عنوان غیردولتی ادامه دهند زیرا در حال حاضر پیش دبستانی با عنوان دولتی نداریم و امیدواریم که در مناطق محروم و دو زبانه بتوانیم شرایطی را فراهم کنیم تا خانوادههایی که شرایط مساعد مالی ندارند از این امکانات به شکل خرید خدمات بهرهمند شوند.
به گزارش تسنیم، در راهکار 5.1 سند تحول بنیادین آموزش و پرورش درخصوص دوره پیشدبستانی آمده است: تعمیم دوره پیشدبستانی به ویژه در مناطق محروم و نیازمند حتی الامکان با مشارکت بخش غیردولتی با تاکید بر آموزشهای قرآنی و تربیت بدنی و اجتماعی.
به هر حال آموزشهای پیشدبستانی در اجتماعی شدن نوآموزان و آمادگی آنها برای ورود به مقطع ابتدایی نقشی کلیدی دارد اما با شهریههای عجیبی که این روزها توسط مراکز پیشدبستانی غیردولتی دریافت میشود کمتر خانوادهای توانایی آن را دارد که فرزندش را در مقطع پیشدبستانی ثبتنام کند بنابراین ترجیحشان بر این است که کودک خود را در حالی که باید با شرکت در پیش دبستانی برای حضور در مدرسه آماده شود، در کنار خود و در خانه آموزش دهند.
نظر شما